Jump to content
Sign in to follow this  
cdarza

Dynon slow startup

Recommended Posts

My D100 is coming of age.  12 years now and just recently has shown signs of age.   Delayed / slow start up.     It can take up to 4 or 5 minutes for the unit to 'warm up'  and finally show the display on the screen.    I figure i will send this in to Dynon for inspection and hopefully repair.    Just curious if anyone with a similar experience.    As nice as new skyview would be,  i am not eager to shell out over 3K just yet :)     

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow, my Dynon boots in seconds...4-5 minutes is definitely a problem.  I hope you can get it corrected without shelling out for a new EFIS.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update the software first. See if that helps.

Note it could end up bricking it, so be ready to send it to dynon. Do it during the day when tech support is open and ready to recieve calls.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dynon  responded to my email and said it might be a hardware problem.   I will try the software update first as you mentioned and if that doesn't work, by chance I will be traveling to the US in a couple weeks so I will bring it and send it in for a checkup. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you ever solve this issue.

 

Mine had given a warning and now won't start at all. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×